Tümgeneral Bakıri: Siyonist İsrail rejiminin içi boş tehditleri ciddiyetten uzaktır

  • 25 Aralık 2021
  • 333 kez görüntülendi.
Tümgeneral Bakıri: Siyonist İsrail rejiminin içi boş tehditleri ciddiyetten uzaktır

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bageri, İran silahlı kuvvetlerinin, hazırlıklarının zirvesinde olduğunu belirtti.

Tümgeneral Bageri, 17. Büyük Peygamber (S) tatbikatının son aşamasında yaptığı açıklamada, bu tatbikatın daha önceden planlandığını fakat Siyonist rejim liderlerinin içi boş tehditleri sonrasında tatbikatın bu dönem gerçekleşmesine sebep olduğunu ve tatbikatın şu ana kadar yapılan en başarılı tatbikatlardan olduğunu söyledi.

Tümgeneral Bageri, tatbikatta çeşitli füzelerin aynı zamanda fakat farklı yollardan bir hedef üzerine ateşlendiğini ve tam dikkatle hedef alındığını ve uzak mesafedeki bu hedefleri başarılı şekilde imha edildiğini söyledi.

17. Büyük Peygamber (S) tatbikatında İran’ın füze gücünün sadece küçük bir kısmının görücüye çıktığını belirten Bageri, ‘’Bir hedefin aynı anda 16 füze ile hedef alınması sadece o hedefin yüzlerce füze ile hedef alınmasının küçük bir bölümüdür ve İran saldırı niyetinde olan düşmanlarını bu şekilde hedef alma yeteneğine sahiptir.’’ifadesini kullandı.

Tümgeneral Bageri, İran’ın tehditleri kabul etmediğini ve şu an diğer ülkelerle amaçları doğrultusunda müzakere halinde olduğunu ve bu gibi tehditlere tahammül etmeyeceğini söyledi.

Bageri, bu tatbikatın, Devrim Muhafızlarının Hürmüz Boğazı ve İran’ın güneyinde kara, deniz ve uzay-hava tatbikatının yanında İran silahlı kuvvetlerinin her türlü tehdide anında ve dikkatli şekilde karşılık verebilecek güce sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

17. Büyük Peygamber (S)  tatbikatı Pazartesi gününden itibaren Fars Körfezi sahilleri, Hürmüz Boğazı ve Hürmüzgan, Buşehr ve Huzistan illerinde Devrim Muhafızlarının kara, deniz ve uzay hava güçlerinin katılımıyla düzenlenmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.