Tümgeneral Caferi: Düşman, füzelerin gökyüzünde gürlemesinden korkuyor

  • 09 Mart 2016
  • 1.036 kez görüntülendi.
Tümgeneral Caferi: Düşman, füzelerin  gökyüzünde gürlemesinden korkuyor
Tahran, 9 Mart 2016 – Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı, İslam İnkılabı düşmanlarının füzelerin gökyüzünde gürleme sesinden korktuğunu belirtti.

 Tümgeneral Caferi, tatbikatta balistik füzelerinin ateşlenmesinin füze yaptırımı uygulan düşmanların boş sözlerine kesin karşılık olduğunu, ülkenin dört bir yanında füzelerin ateşlenmesiyle Devrim Muhafızları Ordusu’na ait füze depolarının operasyonelleştiğinin sergilendiğini ifade etti.

Füze gücüne güç katmanın devletin kırmızı çizgisi olarak niteleyen Tümgeneral Caferi, düşmanların yaptırımlarının İran’ın füze gücünü etkilemediğini vurguladı.

Üretilen füzelerin tamamen yerli olduğunu ve bu alanda kendi ihtiyaçlarını giderebildiklerini dile getiren Tümgeneral Caferi, Velayet Gücü adlı tatbikatla düşmanların İran’ın füze gücü konusunda asla pazarlık yapmayacağını anlayacaklarının altını çizdi.

Velayet Gücü adlı tatbikatın mesajının İran halkı ve komşu ülkeler için güvenlik olduğuna değinen Tümgeneral Caferi, İran’ın 2 bin km menzilli balistik füzeleri denediği de bildirdi.

İran Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı General Hacizade ise son günlerde Devrim Muhafızları’nın yaptıkları tatbikatta çeşitli balistik füzlelerin testten geçtiğini belirterek, 2000 km, 800 km, 500 km ve 300 km menzilli füzelerin hedeflerini tam isabetle vurduğunu açıkladı.

General Hacizade, bu tatbikatın İran’ın caydırıcı gücünü göstermek ve düşmanların her türlü tehditlerine karşı kendi devleti ve toprak bütünlüğünü korumak için olduğunu söyledi.

General Hacızade, “Düşmanlar bizim füze sanayimizi geliştirmemizi engellemek amacıyla yeni ambargolar tatbik etmeye çalışıyorlar, ancak uzmanlarımız yaptıkları çalışmalarla düşmanların bu isteklerini boşa çıkarıyorlar” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.