Tümgeneral Firuzabadi: ‘Aralık 2009 hamaseti, düşmanların oyunlarının bozulmasıdır’

  • 29 Aralık 2014
  • 1.007 kez görüntülendi.
Tümgeneral Firuzabadi: ‘Aralık 2009 hamaseti, düşmanların oyunlarının bozulmasıdır’

İslami İran genel kurmay başkanı tümgeneral Hüseyin Firuzabadi,  Aralık 2009 hamasetini, düşmanların İran İslam Cumhuriyeti  nizamı aleyhindeki oyunlarının bozulması olarak niteledi.

Habere göre, tümgeneral Firuzabadi, Aralık 2009 hamaseti eşiğinde yayınladığı mesajda, halkın basiret, misak, istiklal ve izzetinin simgesi olan hamasetinin İslam ve İslam inkılabı ve İslam cumhuriyetinin kurucusu İmam Humeyni’nin ülkülerinin korunması için olduğunu söyledi.

İslami İran genel kurmay başkanı tümgeneral Hüseyin Firuzabadi, Aralık 2009 hamasetinin  İslam inkılabının tarihinde  kalıcı bir tarih olarak yerini alacağını belirterek, bu günü ümmetin velayet ile misak ve basireti ve İmam Humeyni Aşurası ve ümmetin bağı olarak niteledi.

İran’da 2009 Aralık ayında bazı satılmış kişilerin  Hüseyni aşurasına saldırılarının ardından, İran halkı  sözkonusu küstah saldırıdan üç gün sonra ülke genelinde cadde ve sokaklara inerek,  İran İslam cumhuriyeti kurucusunun ülküleri ve İslam inkılabı rehberi  aleyhindeki  oyunlarına karşı  tepkilerini  milyonluk kitleler halinde göstermiş ve düşmanların oyunlarını bozmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.