Tümgeneral Rahim Safevi: ABD Nükleer Anlaşma’yı kabul etmek zorunda kalacak

  • 20 Mayıs 2022
  • 143 kez görüntülendi.
Tümgeneral Rahim Safevi: ABD Nükleer Anlaşma’yı kabul etmek zorunda kalacak

İran İslam inkılabı rehberinin üst düzey askeri müşaviri ve yardımcısı Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi , Amerika Birleşik Devletleri’nin Nükleer Anlaşma’yı kabul etmek zorunda kalacağını söyledi.

ABD başkanı Biden hükümeti,  İran’a diplomatik yaklaştığını ve nükleer anlaşmaya geri dönmek istediğini iddia ederken ama bu zamana kadar bu konuda  iyi niyetini gösterecek hiçbir adım atmadı.

Müzakerelere katılan ülkelerin çoğu, müzakerelerin daha çabuk sonuçlanmasını istiyor, ancak nihai bir anlaşmaya varılması, ABD’nin birkaç önemli mesele üzerinde siyasi kararlarını bekliyor.

İRNA’ya göre,  Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Bugün İran İslam Cumhuriyeti karar veriyor ve Amerikalılar da İran’ın bu kararını dikkatle görmeli ve Amerika nükleer anlaşmaya dönecektir.”

Tümgeneral Safevi,  Direniş Diyaloğuna da atıfta bulunarak şöyle dedi. ”Direniş ve devrimci söylem, iç tiranlığa ve yabancı sömürgeciliğe karşı savaşmayı amaçlar ve her alanda İran-İslam medeniyeti kimliğini korurken saf Muhammedi İslam’a dayalı köklü bir değişim çağrısında bulunur.”

İran halkının iradesine karşı ABD ve ırkçı İsrail’in yenilgiye uğradığını vurgulayan General Safevi, “Batı Asya ve İslam ülkelerinde ilk gücü yaratmak için bu koşulları aşacağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.