Tümgeneral Rahim Safevi: Suriye savaşı, Hizbullah’ı güçlü bir ordu haline getirdi

  • 17 Şubat 2018
  • 1.027 kez görüntülendi.
Tümgeneral Rahim Safevi: Suriye savaşı, Hizbullah’ı güçlü bir ordu haline getirdi

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı Başdanışmanı Tümgeneral Rahim Safevi, Lübnan Hizbullah’ının Suriye savaşı ile Siyonistler karşısında güçlü bir orduya dönüştüğünü belirtti.

İRNA’nın haberine göre, İslam İnkılabı Rehberi’nin Askeri Başdanışmanı Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi bugün Tahran’da “Suriye krizi, saha ve siyaset arenasındaki son gelişmeler” konulu oturumda yaptığı konuşmada, Suriye savaşının 83 gün sürdüğünü ve İran, Rusya ve Hizbullah ittifakının Suriye’de muzaffer olurken, Amerikalılar, Ürdün ve Siyonistler koalisyonunun yenildiğini ifade etti.

Komutan Rahim Safevi, ABD’nin bölgedeki stratejik hedeflerine işaretle, Siyonist rejimin bekası ve güvenliğinin korunması ve direniş cephesine üye ülkeler ve Hizbullah’ın yıpratılmasının ABD’nin bu hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Suriye ve Irak’ın parçalanmasının ABD’nin başka hedefi olduğuna dikkat çeken Tümgeneral Rahim Safevi, İran’ın jeopolitik ve jeostratejik üstünlüğünü önlemek, İran’ın Irak ve Suriye’deki etkinlik gücünü zayıflatmak ve İran-Irak-Suriye-Akdeniz stratejik ekseninin bağlanmasının gerçekleşmemesinin ABD’nin hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi Danışmanı, ayrıca İran’ın ciddi biçimde Suriye ve Irak’ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunmasını istediğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.