Tümgeneral Safevi: Gerginlik ve güvensizlik ABD’nin Ortadoğu’daki stratejisidir

  • 18 Ocak 2016
  • 830 kez görüntülendi.
Tümgeneral Safevi: Gerginlik ve güvensizlik ABD’nin Ortadoğu’daki stratejisidir
İslam İnkılabı rehberinin yüksek danışmanı ve askeri alandaki yardımcısı tümgeneral Yahya Rahim Safevi, bölgede güvensizlik ve gerginliğin yayılmasını, Amerika ve batının büyük stratejisi olarak niteledi.

Sepah News’in yazdığına göre, tümgeneral Safevi, dün Tahran’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Ortadoğu bölgesinde gerginlik, savaş ve güvensizliğe temas ederken; Amerika ve batı tarafından müslümanların 2001’de terörizmle suçlanmasının gerçekte bölgede batının müslümanlar ile mücadelesinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Tümgeneneral Safevi, bölgede bazı ülkelerin siyonist rejim İsrail ile işbirliğine de temasla, Irak, Suriye ve Yemen’de vekalet savaşlarının çıkarılmasının da Amerika’nın bölge müslümanları aleyhindeki bir diğer stratejisi olduğunu söyledi.

İslam İnkılabı rehberinin yüksek danışmanı tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Amerika ve siyonist İsrail’in çıkardığı engellemeler, Arabistan’ın mali desteği ve Ürdün ile Türkiye’nin teröristlere desteklerinin, İslam ülkelerinin parçalanması yönünde düşmanların siyasetleri çerçevesinde Suriye’de buhranın daha da şiddetlenmesine neden olduğunu söyledi.

Tümgeneral Safevi, Amerika’nın bölgedeki siyasetlerinin ana hedefinin bölgede İslam ülkelerinin altyapılarını yok etmek olduğunu belirterek, Amerika’nın terörist IŞİD örgütü aleyhinde sözde bir mücadele koalisyonu oluşturduğunu ve bu koalisyonun da asıl hedefinin bölgede İslami direnişe darbe indirmek olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.