Tümgeneral Safevi: İran ordusunun askeri gücü düşmanların tehditlerine karşı caydırıcı amaçlıdır

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.415 kez görüntülendi.
Tümgeneral Safevi: İran ordusunun askeri gücü düşmanların tehditlerine karşı caydırıcı amaçlıdır

İran İslam İnkılabı rehberinin askeri işler yüksek danışmanı ve yardımcısı tümgeneral Yahya Rahim Safevi, İran halkı ve İran ordusunun gücünün düşmanların tehditleri karşısında caydırıcı bir konuma kavuştuğunu söyledi.

Tümgeneral Safevi,Tahran’da düzenlenen Mukaddes Savunma AraÅŸtırmaları ve Belgeler Merkezi Strateji oturumlarının  ikincisinde yaptığı konuÅŸmada, ”Ãœlkeler ve devletler kendi çıkarlarını koruma peÅŸinde olmalılar  zira düşmanlar savaş çıkartarak devletleri ortadan kaldırma hedefindeler’ dedi.

Tümgeneral Safevi, devrik Saddam rejimi ve onun emperyalist destekçilerinin Ä°ran’da o zaman körpe halinde Ä°slam nizamını devirmek için  bütün çabalarını ortaya koyduklarına temasla, ”Devrik Saddam ve onun hamilerinin yanlışı, Ä°ran rehberliÄŸi, Ä°ran halkı, ordusu, devrim muhafızları ve gönüllü milis gücünü (besic) küçük görmeleriydi’ dedi.

Ä°ran Ä°slam inkılabı rehberinin askeri iÅŸler yüksek danışmanı, Ä°ran’ın etrafındaki ülkelerin Ä°ran için bir tehdit olmadığını belirterek, ”Ä°ran Amerika ve siyonist rejimin tehditleri karşısında son derece güçlüdür ve bölgenin köksüz devletleri karşısında onlardan çok daha üstün konumdadır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.