Tümgeneral Salihi: İran, düşmanın gözüne batan diken gibidir

  • 21 Kasım 2016
  • 1.181 kez görüntülendi.
Tümgeneral Salihi: İran, düşmanın gözüne batan diken gibidir

İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Ataullah Salihi, gündemdeki konulara dair yaptığı açıklamada düşmanlar gözünde en büyük tehdidin İran olduğunu ifade etti.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı’nın görev devir alma töreninde konuşan Ordu Genel Komutanı Tümgeneral Ataullah Salihi, gündemdeki gelişmelere atıfta bulundu.

“Düşmanların kimler olduğunu öğrenmeliyiz. Bilmemiz gereken diğer bir konu da düşmanların gözündeki kendi yerimizdir. Düşmanların bizi hangi güçte gördüğünü anlamalıyız” diyen Tümgeneral Salihi, Amerika’nın her zaman İran’a düşman olduğunu ifade etti.

Tümgeneral Ataullah Salihi, “Bugün ABD bir kurttur, ona güvenmemeliyiz. Kurta güvenmek bir milleti gelecekte rezil eder” ifadesini kullandı.

İran’ı düşmanın gözüne bakan bir diken olarak niteleyen Tümgeneral Salihi, “Biz düşmanların gözünde en büyük tehdidiz. Düşmanların tavrından bu belirtiliyor. İşte düşmanı da tanımalıyız. Düşmanımız büyük ve verimli Latin Amerika topraklarında kendi çıkarları için oranın yerel halkına katliam ve soykırım yaparak güçlenen bir mevcuttur” açıklamasında bulundu.

Dün İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin talimatı doğrultusunda Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan İran Silahlı Kuvvetleri Genel Komutan Vekili görevine ve Tuğgeneral Kiyumers Haydari ise İran Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.