Tümgeneral Selami: Güvenlik Savunucuları Şehitlerinin kanının intikamı ABD ve unsurlarından alınacak

  • 25 Kasım 2019
  • 877 kez görüntülendi.
Tümgeneral Selami: Güvenlik Savunucuları Şehitlerinin kanının intikamı ABD ve unsurlarından alınacak

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı tümgeneral Hüseyin Selami, güvenlik savunucuları şehitlerin kanının intikamının emperyalizm, ABD ve onların uşaklarından alınacağını söyledi.

Tümgeneral Selami, dün Güvenlik Savunucuları Şehitlerinden Murtaza İbrahimi’nin evine giderek ailesine taziyelerini bildirirken, dünya emperyalizminin İran’da isyancıların hareketini yöneten unsur olduğunu bildirdi.

Tümgeneral Selami, güvenlik savunucularının silahsız bir şekilde ve alçakça şehit edilmelerine temasla, ‘bu cinayetlerde rolleri olanlar hiç bir zaman İran İslam Cumhuriyeti’nde  rahat yüzü göremeyecekler’ dedi.

İmam Hüseyin (S) Tugayı üyesi Murtaza İbrahimi, İran’da son isyanlarda Tahran’ın güneyinde yer alan Melard  kasabasında  şehit olmuştu.

(Bu arada İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ali Fedevi, bazı bölge ülkelerine seslenerek, “İran’daki son olaylar sırasında bazı komşu ülkeler iyi komşuluk ilkesi ve Müslümanlığın aksine hareket ederek kötülük yaptılar.” dedi.

Ali Fedevi, Tahran’da düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, “Amerika 40 yıldır İslam Devrimi’ne karşı kötülük yapıyor ve her zaman hezimete uğramıştır. Son olaylarda da Amerikalılar ile işbirlikçilerinin yaptıkları kötülükler belliydi, kendileri de bunu açık bir şekilde dile getirdiler.” dedi.

Tuğgeneral Fedevi, ABD’lilerin 48 saat içinde büyük bir hezimete uğradıklarına tanık olduklarını anlatarak,“Mesajımız 40 yıl öncekiyle aynı, fakat tek fark her geçen gün güçlenmekte olduğumuzdur.” ifadesini kullandı.)

Bilindiği gibi İran’da benzin fiyatlarına getirilen düzenlemenin uygulamasının ardından halk barışçı gösterilerle tepkilerini bildirirken, bazı yerlerde dış güçlerin desteğindeki isyancılar, kamu ve özele ait bankalar, ambulanslar, kliniklere saldırmışlar ve bazı yerlerde ulaşımı felce uğratmışlardı. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.