Tunel Çökmesi Sonucu 7 Filistinli Şehit Oldu

  • 29 Ocak 2016
  • 860 kez görüntülendi.
Tunel Çökmesi Sonucu 7 Filistinli  Şehit Oldu
İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, onarımını yaptıkları tünelin kötü hava koşulları nedeniyle çökmesi sonucu yedi mücahidin şehit olduğunu duyurdu.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, bu sabah (28 Ocak Perşembe) internet sitesinde konuyla ilgili yayınladığı bildiride, şehitlerin seçkin direnişçilerden oluşan bir grubun komutanı 25 yaşındaki Sabit Er-Riyfi, 23 yaşındaki Cafer Hammade, 19 yaşındaki Vesim Hassune, 24 yaşındaki Nidal Avde, 25 yaşındaki Mahmud Basal, 25 yaşındaki Gazvan Eş-Şevbeki ve 21 yaşındaki İzzeddin Kasım olduğunu ifade etti.

Bildiride, mücahitlerin Yenilmiş Ekin Savaşı’nda birçok operasyonda kullanılan eski bir tüneli onarmakta oldukları belirtilirken, 4 mücahidin de çöken tünelden sağ olarak kurtuldukları açıklandı.

Bildiride ayrıca, 11 mücahitten oluşan grubun tünelde onarım çalışması yaparken kötü hava koşulları nedeniyle tünelin aşamalı olarak çökmeye başladığı ve 4 mücahit tünelden çıkmayı başarırken 7 mücahidin şehit olduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.