Tunus açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin battığı faciada en az 100 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Uluslararası Göç Örgütünden (IOM) yapılan açıklamada, 3 Haziran’da ülkenin güneyindeki Sfaks kenti açıklarında yasa dışı göçmenleri taşıyan teknenin kapasitesinin çok üzerinde 180 göçmenle Avrupa’ya ulaşmak için yola çıktığı kaydedildi.
Açıklamada, teknedeki 68 kişinin kurtarıldığı, bunların 60’ının Tunus, diğerlerinin de Fas, Libya, Mali, Kamerun ve Fildişi Sahili vatandaşı olduğu belirtildi.
Göçmenlerin Avrupa’ya geçmek için insan kaçakçılarına 700-1000 avro arasında bir meblağ ödediği ifade edilen açıklamada, Sfaks kentine bağlı Kerkene Adası’ndan 5 mil açıkta meydana gelen kazada en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.
