Türk yatırımcılar, ambargoya rağmen İran’da faaliyetini sürdürüyor

  • 17 Eylül 2019
  • 751 kez görüntülendi.
Türk yatırımcılar, ambargoya rağmen İran’da faaliyetini sürdürüyor

MÜSİAD’ın Tahran Temsilcisi Fatih Çayabatmaz, ABD’nin İran’a yönelik yasa dışı ambargosuna rağmen Türk firmalar ve işadamlarının İran ile işbirliğinin sürdüğünü kaydetti.

MÜSİAD’ın Tahran Temsilcisi Çayabatmaz, bu derneğin genellikle gıda, tekstil, hijyen ürünleri ve ham madde sanayi gibi alanlarda faaliyet yaptığına işaretle, MÜSİAD’ın iki ülke cumhurbaşkanlarının üzerine vurgu yaptığı İran-Türkiye ikili ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkarmak için çaba gösterdiğini kaydetti.

İran’ın kendileri için çok önemli ve stratejik bir pozisyonda bulunduğuna dikkati çeken Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Tahran Temsilcisi Çayabatmaz, 517 kilometrelik uzun kara sınırı ile çok köklü tarihsel ve ticari iş birliğinin mevcut olduğunu, iki ülkenin İpek Yolu üzerinde yer aldığını, Çin üzerinde Orta Asya’ya, oradan İran ve Türkiye’ye yeniden İpek Yolu’nun canlandırılabileceğini ve iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel yakınlığın birbirine olan ihtiyaçlar noktasında ticaretin geliştirilmesi için büyük imkanlar olduğunu duyurdu.

Türk yetkili ayrıca İran ile Türkiye’nin milli para birimleriyle ticaret yapmaları gerektiğine vurgu yaparak, bu bağlamda iki ülke bankaları arasında işbirliği anlaşması imzalandığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.