Türkiye 2 bin teröriste Suriye’ye girmesi için eğitim verdi

  • 25 Kasım 2014
  • 936 kez görüntülendi.
Türkiye 2 bin teröriste Suriye’ye girmesi için eğitim verdi

Türkiye devleti, sözde ılımlı Suriye muhaliflerine gerçekte ise teröristlere yönelik desteğini sürdürüyor. Türkiye medyasına göre, Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynakları sözde IŞİD’e karşı savaşması için 230 peşmergeye eğitim verildiğini aktardı. ‘Eğit-donat’ projesine de son şekil verildi; ilk etapta 2 bin Suriyeli ılımlı muhalif Kırşehir’de eğitilecek, ihtiyaç oldukça proje tekrarlanacak.

CNN Türk televizyonunun diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde göre, Türkiye şimdiye kadar IŞİD’e karşı savaşmaları için 230 Kürt peşmergeye eğitim verdi.

IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona destek vermek için sözde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarına yönelik ‘eğit-donat’ sürecinde de ABD ile Türkiye arasındaki görüşmeler tamamlandı. ABD ve Türkiye’de iç işlemlerden geçirilecek anlaşma belgelerinin hukuki incelemesi tamamlandıktan sonra, ilk etapta Kırşehir’de 2 bin kişi eğitilecek.

Programın donatım kısmını ABD üstleniyor. Eğitim alanı ise Türkiye’de olacak ve ihtiyaç duyuldukça tekrarlanacak. Koalisyon güçlerinin IŞİD ile mücadelede üslerin kullanımı talebi de görüşmelerde yer buldu. Türkiye Suriye’de güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesini istiyor. ABD ise bu konuları değerlendirdiğini ifade etmekle yetiniyor.

Bilindiği gibi Türkiye, Amerika ve Arabistan’la birlikte Suriye’ye teröristlerin gönderilmesi, silahlanması ve eğitilmesi konusunda önemli rol oynayan ülkeler arasında yer alıyor ve Türkiye açık bir şekilde Beşar Esad yönetiminin devrilmesine çalıştığını bildirirken Türkiye’nin bu girişimleri Suriye’nin iç işlerine müdahale olarak sayılmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.