Türkiye En Kanlı 10 Ülke İçine Girdi

  • 16 Mayıs 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Türkiye En Kanlı 10 Ülke İçine Girdi

Londra merkezli saygın düşünce kuruluşlarından Uluslararası Stratejik Çalışmalar Enstitüsü (International Institute for Strategic Studies) her yıl düzenli olarak hazırladıkları Silahlı Çatışma Araştırması’nın 2017 edisyonunu tamamladı.

Dünya genelini kapsayan araştırmada Latin Amerika’dan Asya-Pasifik bölgesine birçok noktadaki terör ve silahlı saldırı istatistikleri incelendi. Araştırmada, terörün insanları yerlerinden ettiğine ve göçü tetiklediğine dikkat çekilirken, dünya genelinde 2016’da yaşanan silahlı çatışmaların ve terör saldırılarının şehir merkezlerine kaydığı gözlemlendi.

Araştırmaya dahil edilen 36 bölgenin neredeyse yarısı şehirleşmenin olduğu noktalarda yaşanırken, Türkiye için de özel bir bölüm ayrıldı.

2016 genelinde 3000’i aşkın ölümün yaşandığına dikkat çekilen araştırmada şehirlere ve kamu alanlarına düzenlenen saldırıların büyük bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. Araştırmaya göre sadece 2016’da terörden hayatını kaybedenlerin sayısı 1997’den beri en yüksek seviyeye çıkmış durumda.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.