Türkiye ile İran TIR konusunda anlaştı

  • 15 Ocak 2015
  • 1.196 kez görüntülendi.
Türkiye ile İran TIR konusunda anlaştı

İran İletişim ve Enformasyon Bakanı ve Türkiye Kalkınma Bakanı, Ankara’da bir araya geldiği görüşmede, iki ülke arasındaki akaryakıt fiyatı ile ilgili meydana gelen anlaşmazlığın tam çözüldüğünü açıklandı.

Bu anlaşmaya göre karşılıklı taşımacılık yapmak üzere İran topraklarına giren Türkiye araçlarından akaryakıt fiyat farkı litre başına 1,60 avrodan 0,30 avroya düşürülecek.

 

Bu konuda açıklama yapan Vaizi, Ortadoğu’nun siyasi durumu ve radikal grupların tehditinin bölgenin dünya nezdinde olumsuz algılanmasına neden olduğunu  ve dünyanın gözünü bölgenin iki büyük ve güçlü ülkesi olan İran ve Türkiye’nin  bu sorunları halletmesindeki  siyasi girişimlerine ve çabalarına diktiğini söyledi.

 

Transit taşımacılık faaliyetlerinde 1 Şubat 2015’ten itibaren ise mühürleme uygulamasına geçilmek suretiyle İran topraklarına giren Türkiye taşıtlarından akaryakıt fiyat farkı adı altında herhangi bir ücret alınmayacak.

 

İran İletişim ve Enformasyon Bakanı Mahmud Vaizi ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın , Ankara’da bir araya geldiği görüşmede, Türkiye ile İran arasında akaryakıt fiyat farkı uygulamasından kaynaklanan sorunların çözümüne yönelik olarak yürütülen görüşmelere ilişkin toplantı zaptını imzaladı

 

Ayrıca bu anlaşmaya göre, iki ülke arasındaki tüm sınır kapılarında ilk gelen ilk geçer kuralı uygulanacak.

 

İran İletişim ve Enformasyon Bakanı Mahmud Vaizi, ayrıca Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile de bir araya gelerek, değişik konularda görüş alışverişinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.