Türkiye ile Katar’a Taliban’dan yalanlama

  • 27 Aralık 2021
  • 482 kez görüntülendi.
Türkiye ile Katar’a Taliban’dan yalanlama

Taliban, iki ülkenin başkent Kabil ve diğer kentlerdeki havaalanlarını ortak işletmesi için Türkiye ve Katar’la anlaşmaya vardığını yalanladı.

Anadolu Ajansı’nın (AA), ilkin Türkiye ile Katar’ın Kabil Uluslararası Havaalanı’nın iki ülke ortaklığıyla işletilmesi konusunda anlaştığı, ardından Türkiye ile Katar’ın Kabil Uluslararası Havaalanı ve diğer dört havaalanının işletilmesi konusunda Taliban’la önanlaşmaya vardığı haberlerinin ardından Taliban’dan açıklama geldi.
ABD’nin çekilmesine koşut ağustosta Afganistan’da kontrolü ele geçiren Taliban, iki ülkenin başkent Kabil ve diğer kentlerdeki havaalanlarını ortak işletmesi için Türkiye ve Katar’la anlaşmaya vardığını yalanladı.
Tolo haber ajansına göre Taliban’ın Ulaşım Bakanlığı Sözcüsü İmamuddin Ahmedi, Türkiye ve Katar’ın temsilcilerinin perşembe günü Taliban yetkilileriyle görüştüğünü, ancak nihai anlaşmaya varılmadığını söyledi.
Sözcü Ahmedi “Türk-Katar ortak teknik ekibi perşembe günü Kabil’e geldi ve İslam Emirliği’nin teknik ekipleriyle görüşmelerde bulundu. Bu görüşmeler devam edecek ve yakın gelecekte ülkenin ulusal çıkarları ışığında bir anlaşmaya varılacaktır” dedi.
Tolo’nun haberinde yer verdiği siyasi analistler, Katar ile Türkiye’nin havalimanı operasyonlarının kontrolünü devralması durumunda, Kabil’e uluslararası uçuşların yeniden başlayacağını belirtti
Afganistan’da çoğu iç hat uçuşları için tasarlanmış yaklaşık 24 havalimanı var.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.