İbadi: Türkiye Kürt Sorununa Çifte Standartlı Yaklaştı

  • 24 Ocak 2018
  • İbadi: Türkiye Kürt Sorununa Çifte Standartlı Yaklaştı için yorumlar kapalı
  • 975 kez görüntülendi.
İbadi: Türkiye Kürt Sorununa Çifte Standartlı Yaklaştı

 Bağdat’ta bir grup Kuveytli gazeteciyle bir araya gelen Irak Başbakanı Haydar İbadi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rudaw’ın haberine göre Türkiye’nin Kürt sorununa ilişkin yaklaşımına değinen İbadi, “Türkiye bu konuda daha önce çifte standartlı yaklaştı. Bir taraftan Irak’taki Kürtlere destek vererek federal hükümetten bağımsız alışveriş içinde oldu, diğer taraftan da Türkiye’deki Kürtlerin haklarını tanımadı” dedi. Irak Başbakanı konuşmasının devamında, “Bağımsızlık konusu araya girince Türkiye tehlikeyi sezdi ve bu yüzden Bağdat’ın yanında yer almaya başladı” ifadelerini kullandı.

Irak hükümetinin PKK’ya destek vermediğini belirten İbadi, “Türkiye PKK’nin kuzey Irak’taki varlığını ciddi bir tehdit olarak görüyor. Irak bu örgütü desteklemiyor. Irak, sınırları kullanarak Türkiye’ye saldırılmasını istemiyor.”

Türk askerlerinin Başika’daki varlığını “sembolik” olarak değerlendiren İbadi, Ankara’ya davet edildiğini hatırlattı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 21 Ocak günü Bağdat’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İbadi ile görüşmüştü. Çavuşoğlu, Irak Başbakanı’nı Ankara’ya davet etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ