Türkiye, Suriye operasyonları konusunda uyarılması gereken ülkelerin başında

  • 22 Ekim 2017
  • 1.213 kez görüntülendi.
Türkiye, Suriye operasyonları konusunda uyarılması gereken ülkelerin başında

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Eyman Susan, Suriye’ye yönelik verdiği taahhütleri konusunda uyarılması gereken ülkelerin başında Türkiye’nin yer aldığını açıkladı.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Eyman Susan yaptığı bir açıklamada, “Astana 7 müzakerelerinde dikkate alınacak en önemli başlık, farklı tarafların eski oturumlarda verdikleri taahhütlerine bağlı kalmalarına vurgu yapmak olacaktır. Bu yönde de diğerlerinden daha fazla uyarılması gereken ülke özellikle de yaptığı İdlip operasyonu ardından Türkiye’dir” ifadelerinde bulundu.

Suriyeli yetkili sözlerine şunları da ekledi: Kriz dönemi boyunca Suriye’nin diğer ülkelerdeki diplomatik hareketliliği gayet güçlüydü ve ülkemizin 88 diplomatik takımı halihazırda yabancı ülkelerde bulunuyor. Öte yandan da yabancı ülkelere ait 44 diplomatik grup ise Suriye’de çalışmayı sürdürüyor. Bunlara ilave olarak bazı devletler de büyükelçilerini Suriye’ye geri göndermeye meyilli. Suriye’nin pratik olarak ulaştığı büyük zaferleri, yabancı diplomasinin ülkemize geri dönüşünü vazgeçilemez bir duruma getirmiştir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.