Türkiye ve İran arasında yaptırıma rağmen ilişkiler gelişiyor

  • 04 Kasım 2018
  • 3.182 kez görüntülendi.
Türkiye ve İran arasında yaptırıma rağmen ilişkiler gelişiyor

Türkiye ticaret bakanı Ruhsar Pekcan, İran ve Türkiye arasında ABD’nin tek yanlı yaptırımlarına rağmen ticaret hacminin arttığını söyledi.

Dün Ankara’da bir açıklamada yapan Türkiye ticaret bakanı Pekcan, iki ülke arasında ticaretin geçen yıla oranla arttığını belirterek, iki ülke arasında daha önce varılan yıllık 30 milyar dolarlık  ticari ve iktisadi ilişkilere varılması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımları konusunda gelinen son duruma da değinen Pekcan, Türkiye olarak başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere bölge ülkeleriyle ilişkileri geliştireceklerini söyledi.

Bu arada Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan da, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımına karşı çıkarak Türkiye’nin enerji konusunda İran’a ihtiyacı olduğunu  belirtmiş ve İran’la aynı zamanda petrol alımına devam edeceklerini bildirmişti.

Türkiye dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, İran ve Rusya dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmede, Amerika’nın İran aleyhindeki tek yanlı zalimce yaptırımlarının kabul edilemeyeceğini bildirmiş ve İran’al ticarete devam edeceklerini söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.