Türkiye yönetimi Suriye’li sığınmacıların kendi ülkelerine dönmesine engel oluyor

  • 11 Haziran 2018
  • 2.422 kez görüntülendi.
Türkiye yönetimi Suriye’li sığınmacıların kendi ülkelerine dönmesine engel oluyor

Türkiye yönetimi Suriyeli sığınmacıların kendi ülkelerine dönmesine engel oldu.

Türkiye yönetimi Suriyeli yüzlerce sığınmacı ailenin, Suriye ordusunun kontrolündeki bölgelere girmesine engel olmaktalar.

Suriye’nin el-Ahbariye televizyonu muhabiri Salih Abdulfettah konuyla ilgili geçtiği haberinde, Türkiye hükümetinin sadece kendi işgal ettiği bölgelere gitmek isteyen Suriyeli sığınmacılara Suriye’ye giriş izni verdiğini bildirdi.

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla Türkiye-Suriye sınırının Suriyeli sığınmacılarla dolup taştığı bildirilmekte.

Öte yandan ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun kontrolünde bulunan Tedmur yakınındaki Rukban sığınmacı kampındaki yüzlerce sığınmacı, Şam kırsalına giderek Suriye hükümetinden yardım talep etti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan bazı sığınmacılar, kampta hiçbir yardım alamadıkları için çölde kilometrelerce ilerleyerek Şam’a gitmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Ramazan Hodor adlı bir sığınmacı, “Kamptan kurtulmak istedik ancak az kalsın açlıktan ölüyorduk. Kampta hiçbir şey yok. Yiyecek ve ilaçları bile Şam’daki tanıdıklarımız getirdi ve onlar için ödeme yaptık. Elimizde ne varsa verdik” dedi.

Rukban sığınmacı kampında ve ABD’ye ait Tanf askeri üssünde yaklaşık 60 bin sığınmacı bulunuyor. Silahlı muhalif gruplar, söz konusu sığınmacılara yardım ulaştırılmasına izin vermiyor. BM, kamptaki durumu ‘insani felaket’ olarak nitelendiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.