Türkiye’nin Dost ve Müttefiği Amerika’dan Türkiyeye Bir ambargo Daha!

  • 15 Ekim 2019
  • 1.680 kez görüntülendi.
Türkiye’nin Dost ve Müttefiği Amerika’dan Türkiyeye Bir ambargo Daha!

 ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik yaptırımları içeren başkanlık kararnamesini imzalayacağını açıklamasının ardından Hazine Bakanlığı, iki bakanlık ve üç bakanın yaptırım listesine alındığını duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere iki bakanlığın yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yaptırım uygulandığı duyurulan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bu bakanlık ve yetkililerin belirlenmesi, Türk hükümetinin bölgenin barışı, güvenliğini ve istikrarını daha da bozan eylemlerinin bir sonucudur. Gerekirse ilave yaptırımlar uygulamaya hazırız.”

Açıklamada, yaptırım listesine eklenen kişi ve kurumların varsa ABD’deki mal varlıkları dondurulurken bu kişi ve kurumların ABD ile finansal işlemler yapmalarının da engellendiği kaydedildi.

Hazine Bakanı Mnuchin ise, “ABD, Türk hükümetini, Türk güçleri tarafından artırılan şiddetten, masum sivillerin tehlikeye atılmasından ve bölgenin istikrarsızlaştırılmasından sorumlu tutuyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.