Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi: İran’ın İslam Dünyasının Bütünleşmesinde Önemli Bir Rolü var

  • 04 Aralık 2014
  • 928 kez görüntülendi.
Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi: İran’ın İslam Dünyasının Bütünleşmesinde Önemli Bir Rolü var

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, “İran bölgede güçlü bir ülkedir ve İslam dünyasının bütünleşmesinde önemli bir rol oynuyor.” ifadelerini kullandı.

Tahran’da bugün düzenlenen İslam ülkeleri 10. Enformasyon Bakanları Toplantısının birinci gününde IRNA’ya açıklamada bulunan Tekin, “İslami bütünleşmenin bu terörist ve radikal gruplarla mücadele konusunda önemli rolü var. İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik dikkate değer yardımı oluyor.” dedi.
Tekin : “İİT’nin Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ve terörist gruplarla mücadele konusunda önemli, faydalı rolü var. İslami ülkeler arasında iş birliğiyle ilişkilerin gelişmesiyle IŞİD’e ayrıca radikal ve irticai gruplara karşı mücadelenin verimli sonuçlara ulaşmasını ümit ediyorum.”
İran’ın bölgede güçlü bir ülke olduğunu, İslam dünyasının bütünleşmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Tekin, “Bizim isteğimiz, ülkelerin ilişkilerini güçlendirmesi ve bu ilişkilerin devam etmesi yönündedir. İİT de bu doğrultuda ülkelerin ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla teşkil edildi. İİT, Enformasyon Bakanları Toplantısını da bu amaçla düzenledi ve bunun sonucunda ülkeler arasındaki ilişkilerde daha fazla verim elde edilmesi ümit ediliyor. ” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.