Türkiye’nin Üyesi Olduğu NATO: Müslümanlar birbirini öldürsün, bize ne?!

  • 09 Aralık 2015
  • 1.009 kez görüntülendi.
Türkiye’nin Üyesi Olduğu NATO: Müslümanlar birbirini öldürsün, bize ne?!
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun Suriye’ye kara birlikleri göndermesi konusuna ilişkin yaptığı açıklamada “Müslümanlar için savaşamayız” dedi. Türkiye’nin halâ bu ittifakla birlik içinde olması tartışılıyor.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İttifak’ın IŞİD’e karşı savaşmak üzere Suriye’ye asker göndermeyeceğini açıklarken “Bu savaşta Müslümanlar ön cephede, kurbanlar Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz” dedi. NATO’daki tek Müslüman ülke olan Türkiye’nin halâ bu ittifakla birlik içinde olması tartışılıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifak’ın IŞİD’e karşı savaşmak üzere Suriye’ye asker göndermeyeceğini, bunun yerine yerel güçlerin kuvvetlendirilmesi gerektiğini söyledi. “Bu savaşı Müslümanlar için yürütemeyeceğiz” diyen Stoltenberg’in din vurgusu şaşkınlık yarattı.

İsveç gazetesi Tages-Anzeiger’a konuşan NATO Genel Sekreteri, Suriye’deki çatışmanın Batı ve İslam dünyası arasındaki bir savaş değil, “radikalizm ve terörizme karşı savaş olduğunu” söyledi. Stoltenberg, “Bu savaşta Müslümanlar ön cephede. Kurbanların çoğu Müslüman ve IŞİD’e karşı savaşanların çoğu da Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz” şeklinde konuştu.

Stoltenberg, kara gücü gönderme seçeneği sorulduğunda, “Bu, koalisyonun ve NATO müttefiklerinin gündeminde yok. ABD’nin sınırlı sayıda özel kuvvetleri var. Ön planda olan şey ise, yerel güçleri kuvvetlendirmek. Bu kolay değil ama tek seçenek bu” dedi. Genel Sekreter, Rusya ile yaşanan krizin ardından NATO’nun Türkiye’nin hava savunma kapasitesini artırmasına yardım ettiğini hatırlatarak, “Noel bayramından önce” İttifak’ın Türkiye’ye yönelik bir önlem paketi kabul edeceğini söyledi. Türkiye, NATO’nun Müslüman çoğunluğa sahip tek üye ülkesi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.