Türkiye Halkının Yemen halkının yanında yer alması Suudi katilleri kızdırdı

  • 16 Temmuz 2018
  • 1.956 kez görüntülendi.
Türkiye Halkının Yemen halkının yanında yer alması Suudi katilleri kızdırdı
İstanbul’da yapılan protesto eylemleri Suud destekli Arap basını tarafından endişe ile değerlendirildi.

 İstanbul’da Yemen direnişinin simgesi olan Husi liderlerin posterlerinin de yer aldığı, Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde yapılan protesto gösterileri Yemen’e yapılan Suudi liderliğindeki koalisyonun saldırılarını destekleyen Arap basınında rahatsızlığa sebep oldu.

Yemen Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon tarafından hunharca gerçekleştirilen saldırılarla yerle bir edilirken, bu saldırılara karşı İstanbul’da yapılan protesto eylemleri Suud destekli Arap basını tarafından endişe ile değerlendirildi.

Bölgede Amerika ve İsrail ile işbirliği halinde olan başını Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin çektiği Körfez sermayesi ile desteklenen bir siyasi güç odağı ile Amerika ve İsrail hegemonyasına karşı direniş ortaya koyan bir eksenin karşılıklı mücadelesi söz konusudur.

İslam coğrafyasının en fakir ülkelerinden biri olan Yemen’deki direniş de Amerika ve İsrail hegemonyasına dolayısı ile bu hegemonya ile işbiliği halinde olan Suudi Arabistan gibi bölgesel güç unsurlarına karşı ortaya koyduğu direncin bedelini ödemektedir.

Bu denklem çerçevesinde Yemen’deki direnişe destek veren bölgedeki en ufak eylemler bile Suudi Arabistan destekli medya organları tarafından endişe ile değerlendirilmektedir. Zira bu tip girişimler sebebiyle, her an egemen güçlerin konrolünü kaybetmenin arefesinde bulunduğu bölgedeki halkların bir İslami uyanış ile ayağa kalkmalarından endişe duyulmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.