Türkmen Komutan: “Silahlı Güçlerimiz ile Hazır Bekliyoruz”

  • 11 Ekim 2017
  • 1.062 kez görüntülendi.
Türkmen Komutan: “Silahlı Güçlerimiz ile Hazır Bekliyoruz”

Irak’ta terör örgütü IŞİD’in tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik kurulan Haşdi Şabi Birlikleri içinde bulunan Türkmen askeri kuvvetlerinin lideri Yılmaz Neccar Bağdat’ta Kerkük’ün Kürtlere verilmesinin söz konusu bile olamayacağı uyarısı yaptı. “Türkmenler olarak silahlı güçlerimiz ile hazır bekliyoruz. Çok şehit verdik, bundan sonra da vermeye hazırız” dedi.

Aynı zamanda Irak Hükümeti İmar İskan ve Belediyeler Bakan Yardımcılığı görevini de yürüten Yılmaz Neccar, “Anayasanın 140. maddesine göre Kerkük’ün durumu net ve bellidir. Biz şu anda silahlı kuvvetlerimiz ile birlikte Kerkük’te ve Kerkük’ün etrafındayız sonuna  kadar da Kerkük ve diğer bölgelerimiz savunacağız” diye konuştu.

Kerkük’ün merkezi hükümete bağlı olarak kalması gerektiğini anlatan Yılmaz Neccar “daha önce orada merkezi hükümete bağlı 12.Tugay’ın bulunduğunu da haber verirken, yeniden bu askeri birliklerin Kerkük’e dönmesi yönünde hükümet ile birlikte istişare halindeyiz ” diyerek ne tip hazırlıklar içinde olduğunu da haber verdi.

“KERKÜK İÇİN ASKERİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Başbakan Cevad İbadi’nin bir gün önce bakanlar kurulunu toplayarak Kerkük konusunu masaya yatırdığını da söyleyen Yılmaz Neccar, Kerkük’te güvenliğin sağlanması ve Kürtlere verilmemesi yönünde askeri çalışmaların sürdüğünü ifade etti ve ekledi:

“Kerkük’te sürekli olarak saldırılar gerçekleşiyor. Dün gece de (önceki gece) Kürtler bazı yerlere saldırılar düzenlemişler; zaten sürekli yapıyorlar. Bizler de tedbirlerimizi alıyoruz. Merkezi hükümet İran, Türkiye sınırlarını ve Kerkük, Musul bölgelerindeki tüm kontrolleri ele almaya çalışıyor; ve inşallah da alacaklar. Ancak ne yazık ki bugüne kadar Kürtlerin birçok hareketlerine izin verildi, onlar da hayata geçirdi. Yani 2003 yılındaki durum ne ise o duruma dönülecek. Bütün çalışmalar bu yönde. DEAŞ’ı temizledik artık bundan sonra artık ülkeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. ”

Çok kısa bir süre içinde çok şeyin değişmeye başlayacağı yönünde de mesajlarını açık ve net bir dille anlatan Yılmaz Neccar, “Bakın göreceksiniz neler oluyor. Merkezi hükümet ile uyum içinde çalışıyoruz. Biz her türlü desteği bu yönde veriyoruz. Biraz bekleyin göreceksiniz inşallah” diyerek ciddi askeri bir hareketliliğin olacağı mesajlarını verdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.