Tutuklu Savcı Mahkemede IŞİD Kampına Giden Silahları Anlattı

  • 13 Mayıs 2015
  • 1.044 kez görüntülendi.
Tutuklu Savcı Mahkemede IŞİD Kampına Giden Silahları Anlattı

MİT tırlarının durdurulması nedeniyle 7 Mayıs’ta tutuklanan Savcı Ahmet Karaca, savunmasında önemli açıklamalar yaptı. Karaca, Adana’da yakalanan ve IŞİD’e gittiği anlaşılan roket başlıkları hakkında da beyanlarda bulundu.

Grihat haber sitesinden Arzu Yıldız, MİT tırları soruşturması kapsamında 7 Mayıs’ta tutuklanan, eski Terörle Mücadele Kanunu 10. Maddesi ile yetkili Başsavcı Vekili Ahmet Karaca’nın mahkemede yaptığı savunmayı yayımladı.

Savcı Karaca, AKP’nin Suriye’ye yönelik yürüttüğü kirli savaşa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘ORADA IŞİD KAMPI VARDI’

Savcı Karaca MİT tırlarının durdurulmasından kısa bir süre önce Adana’da yakalan roket başlıkları hakkında şunları söyledi:

“(…) biz bu soruşturmalardan çok kısa bir süre önce Adana’da bir ihbar üzerine 1200 tane roket başlığı bulduk. Daha ilginci ne olabilir diye düşünün. Şoför dedi ki ‘ben bundan önce iki tarihte iki tır dolusu götürdüm, aynı yere döktüm’. Gösterdiği yer, Türkiye’nin Suriye ile sınırı olan bir noktası ve orda da maalesef şu anda orda IŞİD diyebileceğimiz bir terör örgütünün kampı var.”

“Arkasından narkotik ekiplerinin tesadüfi denetimi sonucunda iki otobüsün bagajında çok sayıda mühimmat bulundu. Bütün bu hengamede yaşanan elim olaylarda hassasiyet gösteren savcıları ve güvenlik görevlilerini suçlu ilan edemezsiniz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.