UAEK: İran’ın nükleer faaliyetlerinde hiçbir sapma yok

  • 04 Haziran 2015
  • 696 kez görüntülendi.
UAEK: İran’ın nükleer faaliyetlerinde hiçbir sapma yok

Uluslar Arası Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Amano’nun İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili olarak yayınladığı son raporu doğrultusunda İran’la varılan anlaşmanın uygulamasının ele alınmasına dair oturumu Viyana’da UAEK üye ülkelerin katılımıyla düzenlendi.
İran’ın Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu’ndaki daimi temsilcisi büyükelçi Rıza Necefi, Viyana’da İrib muhabirine yaptığı açıklamada, UAEK genel müdür yardımcısının oturumda, İran’ın nükleer faaliyetlerinde hiçbir sapmanın görülmediğini bildirdiğini dile getirerek İran’ın Cenevre anlaşması doğrultusunda kendi isteği doğrultusunda anlaşmayı temdit ettiğini ve nükleer faaliyetlerinin barışçı olduğunun bir kez daha teyit edildiğini söyledi.
Necefi, Amano’nun İran’la ilgili son raporuna da temasla, bazı üye ülkelerin raporla ilgili sorularının olduğunu ve bunlara UAEK genel müdürü Amano’nun yardımcısının cevap verdiğini ve karşı tarafların da ikna olduklarını söyledi.
Bilindiği gibi Amano, İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili olarak geçen Cuma bir rapor yayınlamış ve rapor üye ülkelere verilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.