UAÖ: 2019 Afgan çocuklar için en kanlı yıl oldu

  • 31 Ocak 2020
  • 1.205 kez görüntülendi.
UAÖ: 2019 Afgan çocuklar için en kanlı yıl oldu

Uluslararası Af Örgütü yayınladığı son raporunda Asya ülkelerinde insan haklarına yönelik ihlallerin arttığını ve bu ülkelerdeki genç nüfusun olumsuzluklara karşı seslerinin daha gür çıktığını açıkladı.

Örgüt özellikle dünyanın en kalabalık iki ülkesi olan Hindistan ve Çin’in azınlıklara yönelik baskılarının artığını, azınlıkları bir tehdit unsuru olarak gördüğünü ve Yeni Delhi ile Pekin hükümetlerin kendi kültürlerini bu toplumlara empoze etmek istediklerini açıkladı.Raporda Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Komunist Parti doktrinleri konusunda büyük baskı uyguladığı ve sosyal medyada Pekin yönetimine karşı yapılan olumsuz eleştirilerin yalan haber olarak lanse edildiği ifade edildi.

Çin’in Hong Kong Özerk Yönetimi’nde yaşanan protestoların demokrasi ve özgürlük adına umut verici olduğu belirtilirken, ülkede yaşanan protestolara seyirci kalan ticari şirketlerin halk gözünde güvenilirliğinin azaldığı kaydedildi.

Af Örgütü’nün raporunda dikkat çeken diğer başlıklar şöyle yer aldı: ”-Sri Lanka’da yapılan bombalı saldırılarda 250’den fazla kişinin ölmesi azınlıklara yapılan saldırılar açısından endişe verici.- Afganistan’da 2019 yılı ocak ve eylül ayları arasında yapılan terör saldırılarında 2 bin 500’den fazla kişi öldü ve 5 bin 676 kişi yaralandı. Bu ölümlerin büyük bir kısmına Taliban örgütü neden oldu.- Myanmar’da Arakan Müslümanlarına yönelik Rohingya, Kachin ve Shan bölgelerinde savaş suçları işlendi. Bu gelişmeler silahlı grupların işlediği suçların artması sebebiyle endişe verici olarak değerlendiriliyor.- Avustralya ve Japonya’ya sığınan mültecilerin büyük oranda geri çevrilmesi ve ülkelerine geri gönderilmesi eylemlerinde artış gözlemlendi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.