Uganda İsyancılarının Lideri, UCM’de Yargılanacak…

  • 21 Ocak 2015
  • 664 kez görüntülendi.
Uganda İsyancılarının Lideri, UCM’de Yargılanacak…

Uganda’da Rabbin Direniş Ordusu’nun üst düzey yöneticisi, UCM’de yargılanmak üzere Lahey’e getirildi.

Uganda’daki isyancı örgüt Rabbin Direniş Ordusu’nun üst düzey komutanlarından Dominic Ongwen, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanmak üzere Hollanda’ya getirildi.

UCM güvenlik birimlerinin gözetiminde özel bir uçakla Rotterdam The Hague Havaalanı’na getirilen Ongwen, buradan Lahey’deki Scheveningen hapishanesine nakledildi. Hapishanede BM’ye bağlı hücrede kalacak olan Ongwen, ilk etapta sağlık kontrolünden geçirilecek.

UCM’nin hakkında açılan dava kapsamında 2005 yılında arama emri çıkardığı Ongwen’e ilişkin yargı sürecinin yakın zamanda başlaması öngörülüyor.

Henüz 10 yaşındayken asker olması için kaçırılan ve ardından Rabbin Direniş Ordusu’nun önemli isimlerinden bir haline gelen Ongwen, savaş ve insanlık karşıtı suçlardan yargılanacak.

Ongwen, yağmalama, köle ticareti ve tecavüz gibi suçlarla da karşı karşıya bulunuyor. Ugandalı isyancı, iki hafta önce Orta Afrika Cumhuriyeti’nde ABD özel birliklerine teslim olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.