Ukrayna Büyükelçisi: Türkiye çalıntı tahıllarımızı satın alıyor

  • 04 Haziran 2022
  • 238 kez görüntülendi.
Ukrayna Büyükelçisi: Türkiye çalıntı tahıllarımızı satın alıyor

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi, Rusya’nın Ukrayna’dan yağmaladığı tahılı satın alan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

El-Alem’in bildirdiğine göre Cuma günü gazetecilere konuşan Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasil Bodnar, Türk yetkilileri ve Interpol polisini Ukrayna tahıllarının Türk karasuları üzerinden sevkiyatını soruşturmaya çağırdı.
Rusya ve Ukrayna, dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarıdırlar, ancak iki ülke arasındaki mevcut savaş, Karadeniz’deki tahıl sevkiyatlarını durdurdu.
Bu arada Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko da Cuma günü yaptığı açıklamada, ülkesinin Ukrayna tahılının kendi toprakları üzerinden olası transferine hazır olduğunu söyledi.
Diğer yandan Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus nakliye gemilerinin Suriye’ye çok sayıda tahıl sevkiyatı gönderdiğini de iddia ediyor. Birkaç kamyon da Ukrayna’dan Rusya’ya tahıl gönderirken Kırım yarımadasına yaklaşık 1.500 ton tahıl gönderildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Ukrayna’dan tahıl transferinde herhangi bir sorun olmadığını belirterek hububatların Romanya ve Polonya’dan ihraç edilebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.