Ukrayna ordusunun son 24 saatte aldığı hasara ilişkin yeni istatistikler

  • 01 Haziran 2022
  • 174 kez görüntülendi.
Ukrayna ordusunun son 24 saatte aldığı hasara ilişkin yeni istatistikler

Rusya’nın Donbas bölgesindeki askeri operasyonu 97. gününe girerken, Savunma Bakanlığı dün geceki operasyonda Ukrayna ordusunun kayıpları hakkında yeni istatistikler yayınladı.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov Salı günü yaptığı açıklamada, Rus füzelerinin ve topçularının doğu Ukrayna’da 38 komuta merkezini ve 417 Ukrayna askeri personel ve teçhizat üssünü bombaladığını söyledi.

Konaşenkov, “Rus Hava Kuvvetleri Donetsk bölgesinde yaklaşık 290 Ukrayna askerini öldürdü ve Nikolaev Oblastı’nda bir Sukhoi-25’i düşürdü” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü ayrıca, çatışmanın başlangıcından bu yana 3.000’den fazla tank, yaklaşık 180 savaş uçağı ve 1000’den fazla Ukrayna’ya ait insansız hava aracının imha edildiğini söyledi.

Ukrayna’da savaş dördüncü ayına girdi ve Rusya’nın askeri saldırısına ve Kiev’e silah gönderilmesine tepkiler sürüyor. Moskova, ABD ve Avrupa tarafından Ukrayna’ya sağlanan askeri teçhizatın Ukrayna’daki çatışmayı tırmandırabileceği ve öngörülemeyen sonuçlara yol açabileceği konusunda uyardı.

Bu arada Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, Ukrayna’ya, Rusya’ya ulaşabilecek kadar uzun menzile sahip füze sistemi göndermeyeceklerini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.