Ukrayna’da Silahlı Saldırı: En Az 10 Ölü…

  • 24 Ocak 2015
  • 800 kez görüntülendi.
Ukrayna’da Silahlı Saldırı: En Az 10 Ölü…

Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna hükümeti güçlerinin kontrolünde olan Mariupol kentinde ayrılıkçı gruplar tarafından düzenlenen saldırıda en az 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Ukrayna’nın liman kentlerinden olan Mariupol’deki saldırıyı Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Saldırının Mariupol’deki yerleşim yerlerini hedef aldığı belirtiliyor.

Ukrayna’da son iki haftada hükümet güçleriyle ayrılıkçı gruplar arasındaki çatışmalar şiddetlenmeye başladı. Sadece son dokuz günde meydana gelen çatışmalarda 262 kişi hayatını kaybetti. Bugün Mariupol’de meydana gelen saldırının içerisinde birden fazla dükkanın bulunduğu bir binayı hedef aldığı ve saldırıdan sonra yangın çıktığı bildirildi.

Ayrılıkçı gruplar ise saldırıyı kendilerinin yapmadıklarını açıkladı. Ayrılıkçı gruplardan yapılan açıklamada, “Bu bilgi bir yanlış yönlendirme ve bir yalandır. Ayrılıkçılar Mariupol’de herhangi bir saldırı düzenlemedi. Ayrıca, özellikle yerleşim yerlerine saldırılar düzenlemiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.