Uluslararası Adalet Divanı başkanı: Amerika dostluk anlaşmasını ihlal etmiştir

  • 26 Ekim 2018
  • 1.154 kez görüntülendi.
Uluslararası Adalet Divanı başkanı: Amerika dostluk anlaşmasını ihlal etmiştir

Uluslararası Adalet Divanı başkanı Amerika’nın İran ile olan dostluk anlaşmasını ihlal ettiğini belirtti.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Uluslararası Adalet Divanı başkanı Abdulgavi Yusuf (Abdulqawi Yusuf) dün BM genel kurulunda İran’ın Amerika’ya karşı şikayetlerinin “dostluk anlaşmasının” bir bölümü olabildiğini ve mahkemenin ise Amerika’nın söz konusu anlaşmanın bazı bölümlerini ihlal ettiğini bildirmesi gerektiğini söyledi.
Abdulgavi Yusuf ayrıca Amerika’nın İran karşıtı yaptırımlarının özellikle ilaç, gıda ve sivil havacılıkla ilgili yaptırımlarının hiç de hoş olmayan sonuçları olabileceğini de sözlerine ekledi.

Amerika’nın uluslararası Bercam nükleer anlaşmadan çekilmesi ve İran’a karşı nükleer yaptırımları tekrar uygulama kararı ardından Tahran Washington’a karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açtı.
Uluslararası Adalet Divanı de 3 ekim 2018 tarihinde bu şikayeti, 1955 tarihinde iki ülke arasına dostluk, ekonomi ilişkiler ve konsolosluk hakları konusunda imzalanan anlaşmaya binaen inceleme salahiyetine sahip olduğunu belirterek, Amerika’dan insancıl hedefler doğrultusunda İran’a karşı ilaç, gıda ve sivil havacılık yaptırımların ihlaline oy verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.