Uluslararası Af Örgütü Amerika’nın Suriye’ye Yaptığı Saldırıyı Kınadı

  • 13 Nisan 2017
  • 1.532 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü Amerika’nın Suriye’ye Yaptığı Saldırıyı Kınadı

Amerika geçtiğimiz Cuma günü Humus’ta bulunan Suriye Ordusuna ait el-Şayrat üssüne füze saldırısında bulundu ve saldırıda 5’i çocuk 9 sivil hayatını kaybetti.

Washington bu saldırıyı Han Şeyhun’da meydana gelen kimyasal saldırıya misilleme olarak yaptığını iddia etmektedir. Saldırıdan 4 gün önce, Suriye’nin Han Şeyhun kentine kim tarafından yapıldığı bilinmeyen kimyasal saldırı yapıldı ve olayda 86 kişi öldü.

Muhalifler ve Amerika gibi bazı Batı Ülkeleri Suriye hükumetini bu kimyasal saldırının sorumlusu olarak tanımladılar; her ne kadar Şam bu suçlamaları reddetse de.

Birleşmiş Milletler Af Örgütü genel sekreteri Salil Shetty Salı günü yaptığı açıklamada, Amerika’nın bir üsse yaptığı hava saldırısı, bu sorunu çözmeyecektir, ifadelerini kullandı.

Shetty daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim Suriye’deki en büyük çıkmazımız ve bu gibi olayların defalarca tekrar etmesinin anlamı şudur; hiçbir sorgulama ve adalet yoktur.

Birleşmiş Milletler Af Örgütü genel sekreteri ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesini kınayarak şu ifadeleri kullandı: Onlar dünya barışını ve düzenini korumak yerine, politika oyunu oynuyorlar.

Shetty daha sonra Amerikan başkanı Donald Trump’ın Müslümanların Amerika’ya girmesini yasaklama kararı ile ilgili olarak, bunun yanında Trump’ın Han Şeyhun saldırısının kurbanlarına karşı sergilediği tavra bakılınca bu kararın acıma ve merhamete aykırı bir karar olduğunu belirtti.

Trump kısa bir süre önce de giriş yasağı içeren iki karar yayımlayarak, bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarının Amerika’ya girişini yasakladı ancak bu kararın uygulanması daha sonra durduruldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.