Uluslararası Af Örgütü Suudilerin hapishaneye saldırısının araştırılmasını istedi

  • 03 Eylül 2019
  • 645 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü Suudilerin hapishaneye saldırısının araştırılmasını istedi

Uluslararası Af Örgütü- UAÖ Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen’de kanlı saldırıyı kınarken, bu saldırının 2019 yılındaki en ölümcül saldırı olduğunu belirtti.

Muhabirimizin bildirdiğine göre UAÖ dün yayınladığı bildiride, “Arap koalisyonun Zemar ilinde el-Maksuf hapishanesine saldırısı, bu mekanın tamamen tahrip olması ve onlarca tutuklunun ölümüne sebep oldu” dedi.
UAÖ hapishaneye kanlı saldırı hakkında araştırma yapılmasına vurgu yaparak, uluslararası toplumunun Yemen savaşında uluslararası hakların sürekli çiğnenmesine son vermesini isterken ayrıca işlenen cinayet faillerinin cezalandırılmasını ve onların da kurbanlara tazminat ödemesini istedi.
Uluslararası Kızılhaç örgütü Pazar akşamı yayınladığı bildiride, Arap koalisyonun Yemen’de hapishaneye saldırısında 100 kişinin öldüğünü duyurdu.
Birleşmiş Milletler Yemen özel temsilcisi Martin Griffiths olayın çok acı olduğunu belirterek, “Yemen savaşındaki insani bedellerin artık dayanılmaz olduğunu ve bu çatışmaların durdurulması gerektiğini” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.