Uluslararası Af örgütünden Bahreynli aktivistin mahkumiyetine kınama

  • 22 Şubat 2018
  • 1.053 kez görüntülendi.
Uluslararası Af örgütünden Bahreynli aktivistin mahkumiyetine kınama

Uluslararası Af Örgütü, Bahreyn İnsan hakları Merkezi başkanına verilen hapis cezasını kınayarak Bahreyn yönetiminin resmen insan hakları ve özgürlüğü ayaklar altına aldığını bildirdi.

İRİB Haber ajansının verdiği habere göre Uluslararası Af Örgütü dün bu konuda yazılı bir açıklama yaparak Bahreyn İnsan hakları Merkezi başkanı Nebil Receb’in  sadece internette kendi fikir ve görüşlerini barışçı bir ortamda dile getirme suçundan 5 yıl hapis cezasına mahkum edilmesinin Bahreyn rejimi yetkililerinin düşünce özgürlüğüne kesinlikle ilgi göstermediklerini ortaya koyduğunu bildirdi.

Bahreyn İnsan hakları Merkezi başkanlarından Habbe Morayef de Nebil Receb’in hapis cezasına mahkum edilmesinin adalete indirilmiş bir tokat olduğunu bildirdi.

Bahreyn İnsan hakları Merkezi başkanı Nebil Receb, dün çarşamba günü Alı Halife rejimine bağlı bir mahkeme tarafından, mahkeme ve ülke yetkililerine ihanet suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Bahreyn Şubat 2011 tarihinden şimdiye kadar, halkın ülkede reforma gidilmesi ve yönetimin halk tarafından seçilmesi talebiyle halk kıyamına tanık olmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.