Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı İran’ı ziyaret edecek

  • 07 Eylül 2019
  • 733 kez görüntülendi.
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı İran’ı ziyaret edecek

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) geçici başkanı Cornel Feruta bugün İran’ı ziyaret edecek.

UAEK’dan bir sözcü bu haberi ilan etti.
Sözcü ziyaretin İran ve UAEK arasındaki işbirliğinin parçası olduğunu ve Feruat’ın Tahran’da İran üst düzey yetkilileriyle görüşeceğini söyledi.
UAEK’nin Dönemsel Yönetim Kurulu Toplantısı gelecek hafta Viyana’da düzenlenecek.
Romanyalı olan Feruati UAEK Başkan adaylarından biridir.
Feruati, İran İslam Cumhuriyeti’nin 3. adımını atmasının ardından Tahran’a geliyor.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi bu adım hakkında yaptığı açıklamada, İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı(KOEP) çerçevesindeki araştırma ve geliştirme ile ilgili taahhüdünü resmen askıya aldığını ilan ettiğini bildirdi.

Musevi, İran Dışişleri Bakanı Zarif’in AB Dış Politika Komiseri  Federika Mogherini’ye bir mektup göndererek bu taahhüdün askıya alındığını bildirdiğini ifade etti.

Sözcü, ‘’İran Dışişleri Bakanı  Bayan Mogherini’ye bir mektup göndererek, Amerika’nın KOEP’ten çekilmesi ve İran aleyhine uygulanan ambargolar ve 3 Avrupa ülkesinin KOEP çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirmedeki aczinden dolayı İran’ın KOEP çerçevesinde nükleer alandaki araştırma ve geliştirme taahhüdünü askıya aldığını bildirdi. ‘’ dedi.

Musevi, ‘’Mektupta bu uygulamanın İran’ın KOEP çerçevesindeki hakları özellikle 36 paragraf çerçevesinde olduğu ve son 16 ayda KOEP’in geniş şekilde çiğnenmesi doğrultusunda olduğunu ve İran’ın taahhüdünün durdurulmasının detaylarının Uluslararası Atom Enerjisi Kurumuna (UAEK) bildirileceği belirtilmiştir. ‘’ dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.