Uluslararası insan hakları örgütü Nebil Recep’in serbest bırakılmasını talep etti

  • 17 Aralık 2018
  • 1.115 kez görüntülendi.
Uluslararası insan hakları örgütü Nebil Recep’in serbest bırakılmasını talep etti

Uluslararası bir insan hakları örgütü olan Index on Sensorship insan hakları örgütü Bahreyn insan hakları merkezi Başkanı ve hukuk aktivisti Nebil Recep’in derhal ve kayıtsız şartsız serbest bırakılmasını istedi.

El Kevser kanalının haberine göre Index on Sensorship adlı insan hakları örgütü Pazar günü bir bildiri yayımlayarak 31 Aralık 2018’de temyiz mahkemesine çıkması beklenen Bahreyn insan hakları merkezi Başkanı Nebil Recep’in kendisine yöneltilen suçlardan beraat etmesi gerektiğini belirtti.

Bundan önce de uluslararası af örgütü Bahreyn kralı ve bu ülkede iki bakanlığa gönderdiği üç mektupta Bahreyn insan hakları merkezi Başkanı ve hukuk aktivisti Nebil Recep’in derhal ve kayıtsız şartsız serbest bırakılmasını istemişti. Örgüt mektuplarda ayrıca Recep’in serbest bırakılıncaya kadar işkence edilmemek, ailesi ile görüşebilmek ve tıbbi hizmetlerden yararlanmak gibi bir tutuklunun tüm haklarından yararlanması gerektiğini vurguladı.

Bahreyn mahkemesi son kez Nebil Recep’in 5 yıllık hapis cezasını gözden geçirmek üzere bir duruşma gerçekleştiriyor. Halife rejiminin mahkemesi Nebil Recep’i 21 Şubat 2018’de twitter hesabında Bahreyn hapishanelerinde işkence hakkında yazı yazdığı ve Suud rejiminin Yemen savaşına karşı çıktığı için beş yıl hapis cezasına çarpmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.