Uluslararası İslam Birliği Konferansı’na katılanlar, İmam Humeyni -ra- türbesi’ni ziyaret etti

  • 28 Aralık 2015
  • 882 kez görüntülendi.
Uluslararası İslam Birliği Konferansı’na katılanlar, İmam Humeyni -ra- türbesi’ni ziyaret etti

29. Uluslararası İslam Birliği Konferansı’na katılan yerli ve yabancı şahsiyetler ve İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri, bugün İslam İnkılabı Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni Türbesi’ni ziyaret ederek, İslam İnkılabı Kurucusu’na saygı duruşunda bulundular.

Bu merasimin ardından katılımcılar, Rahmetli İmam Humeyni’nin torunu Hüccetül-İslam Seyyid Hasan Humeyni ile bir araya geldiler.

29. Uluslararası İslam Birliği Konferansı, Pazar günü İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin açılış konuşmasını yaptığı merasimle çalışmalarına başladı.

Konferans’ta günümüzün en önemli sorunu terörizm ve İslam dünyasının en önemli ihtiyacı olan vahdet ele alınıyor.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam Birliği Konferansı’nın açılış merasiminde yaptığı konuşmada, İslam dünyasındaki şiddet ve ayrılığın nereden ve neden kaynaklandığına işaretle, bugün Yüce İslam Peygamberi -saav-in sesine karşılık vermenin vahdet, şiddetten kaçınmak ve İslami dostluğa bağlı olduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, İslam ülkelerindeki şiddetin İslam’dan yanlış anlayış ve yorumdan kaynaklanmasına temasla, “bomba ve füze ile bir milletin geleceği adına karar verilemez, terör ve terörizm bomba ile değil, yaklaşım değişikliğiyle yok edilebilir” ifadesini kullandı.

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki de Tahran Konferansı’nda, iç savaş ve tefrikayı İslam dünyasının krizi olarak niteleyip, İslam dünyasının kimliğini bugün hedef alan bu krizin İslam dünyasının yöneticileri, elitleri ve alimlerinin yönetimiyle ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Suriye Müftüsü Şeyh Ahmet Hasun da, bu konferansta yaptığı konuşmada, İslam dünyasının bugün Peygamber Efendimiz -saav-in siyerinden alınan düşünceye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Tahran’da düzenlenmekte olan 29. Uluslararası İslam Birliği Konferansı’na 70 ülkeden 500 şahsiyet katılıyor.

Konferans, yarın Salı günü kapanış bildirisinin ardından son bulacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.