Uluslararası Şam Havalimanı yeniden hizmete açıldı

  • 03 Ocak 2023
  • 136 kez görüntülendi.
Uluslararası Şam Havalimanı yeniden hizmete açıldı

Suriye Ulaştırma Bakanlığı, Uluslararası Şam Havalimanı’nın bu sabah saat 09.00’dan itibaren yeniden hizmete açıldığını açıkladı.

Suriye’nin haber ajansı SANA’ya göre Ulaştırma Bakanlığı, Uluslararası Şam Havalimanı’nın bu sabah saat 09.00’dan itibaren yeniden hizmete açıldığını ve hava trafiğinin yeniden başladığını duyurdu.

Bakanlık, resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, kadrolarının ilgili makam ve kurumlarla iş birliği içinde İsrail saldırısı sonucu oluşan hasarı giderdiğini ve onarım çalışmalarına başladığını belirtti.

İsrail’den Şam Havalimanı’na saldırı

Suriye Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Siyonist Rejim güçleri Şam’a gece saatlerinde düzenlediği hava saldırısında 2 Suriye askeri hayatını kaybetti, 2 asker de yaralandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, saat 02.00 sularında Tiberya Gölü’nün kuzeydoğusundan füzelerle gerçekleştirilen saldırı sonucu Şam Uluslararası Havalimanı’nda maddi hasar meydana geldiği, havaalanının geçici süreliğine hizmet dışı kaldığı belirtildi.

SANA, gecenin erken saatlerinde de Şam çevresinde çok sayıda patlamanın duyulduğunu ve Suriye hava savunmasının İsrail saldırılarını püskürttüğünü duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.