Uluslararası “Ümmet Annesi” toplantısı düzenlendi

  • 17 Mayıs 2019
  • 926 kez görüntülendi.
Uluslararası “Ümmet Annesi” toplantısı düzenlendi

Resulullah –saa- efendimizin muhterem eşi hz. Hatice kübra’nın –sa- vefatı yıldönümü münasebeti ile uluslararası “Ümmet Annesi” toplantısı İran, Afganistan, Yemen ve Suriye başta olmak üzere birçok ülkeden Müslüman kadınların katılımı ile Tahran’da düzenlendi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün düzenlenen toplantı, hz. Hatice’nin –sa- siyeri ve kişiliğinin daha fazla tanıtılması ve Müslüman bayanlar arasında daha fazla vahdetin oluşturulması hedefi ile gerçekleşti.
Toplantıya katılan Nijerya İslami hareket lideri Şeyh İbrahim   Zakzaki’nin kızı yaptığı konuşmada, hz. Hatice’nin –sa- yolunun Müslüman kadınların uluslararası sorunlardan kurtulma yolu olduğuna işaretle, “hz. Hatice’nin Resulullah’ın –saa- fedakar eşi olarak İslam dünyasında yüksek şahsiyete sahip olduğunu ve tüm İslami grupların, İslam dininin yayılması ve güçlenmesi bağlamında o hazretin çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.
Şeyh Zakzaki’nin kızı hz. Hatice’nin –sa- İslam’ın yayılması için bir çok zorluğa katlandığına işaretle, “İslam düyasının bu büyük kadını, tüm mal varlığı ve servetini Allah dininin yücelmesi yolunda harcadı ve yüklü servete sahip olmasına rağmen o dönemin zorluklarına büyük bir cesaretle direndi” dedi.
Dün mübarek ramazan ayının 10. Günü hz. Hatice’nin vefat yıldönümüydü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.