Umman Dışişleri Bakanı: İsrail’in endişelerini bertaraf etmeliyiz

  • 07 Nisan 2019
  • 1.273 kez görüntülendi.
Umman Dışişleri Bakanı: İsrail’in endişelerini bertaraf etmeliyiz

Umman Dışişleri Bakanı, dün yaptığı beklenmedik açıklamasında Filistinlilerden, Batı Asya’da hiç bir şeyin İsrail’i tehdit etmedi güvencesinin verilmesini istedi.

Umman dışişleri bakanı Yusuf Bin Alevi, Ürdün’de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu oturumunda yaptığı konuşmada,  Arap ülkelerinin görüşmeler ve tedbirler yoluyla siyonist İsrail’in endişelerini bertaraf etmeleri gerektiğini söyledi.

Umman dışişleri bakanı, Arap liderlerinin Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme çabalarını haklı gösterme yönündeki açıklamalarının bir bölümünde, ”İsrail geleceğinden emin değil ve bölgede geleceğine dair emin olmadığı için kendini güvende hissetmiyor.” dedi.

Umman ve Suudi Arabistan’ın, BAE ve Bahreyn de dahil olmak üzere bazı ülkelerle birlikte Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme çabaları, terör rejimi İsrail’in Filistinlilere yönelik baskılarını arttırdığı bir zamana denk geliyor. Bu arada terör rejimi İsrail’in bölgedeki işgalci siyasetleri de sözkonusu rejimler tarafından görmezden geliniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.