Umman Dışişleri: Bölgenin güvenliğinde İran’ın rolü önemlidir

  • 29 Temmuz 2019
  • 1.059 kez görüntülendi.
Umman Dışişleri: Bölgenin güvenliğinde İran’ın rolü önemlidir

Umman dışişleri bakanı Yusuf Bin Alevi, Tahran ve Maskat arasında gemilerin Hürmüz boğazından geçişleriyle ilgili iyi bir koordine olduğunu belirterek, İranlıların dirayetli bir halk olduğunu ve Tahran’ın her zaman bölgede önemli oyuncu olarak rol oynadığını söyledi.

İRNA’nın haberine  göre, Yusuf Bin Alevi, dün Umman resmi televizyon kanalına yaptığı açıklamada, uluslararası deniz faaliyetlerini engelleyici ve hesapsız her türlü girişimin, bütün dünya ülkelerinin zarar görmesine neden olacağını belirterek, ”Bundan dolayı Fars körfezi bölgesinde denizcilik faaliyetleri baskı altında olmamalı ve bütün taraflar irtibat ve işbirliği içinde olmalılar’ dedi.

Umman dışişleri bakanı, Fars körfezi bölgesinde güvenliğin korunmasının zaruretine temasla, ‘Fars körfezi bölgesinde arabuluculuk yaptıklarına dair her türlü iddiayı reddetti.

Bu arada Umman dışişleri bakanının İran’a ziyaretinden ve İranlı yetkililerle görüşmesinden önce Arap medyası, Bin Alevi’nin  İran ve ABD ile diğer taraftan İran ve İngiltere arasında arabuluculuk için İran’a gideceğini iddia etmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.