UNICEF’ten Libya’da çocuklar konusunda uyarı

  • 18 Ocak 2020
  • 541 kez görüntülendi.
UNICEF’ten Libya’da çocuklar konusunda uyarı

UNICEF Genel Direktörü Henrietta H. Fore, Libya’da meskuni yerlere yapılan saldırıların çocuklar ve siviller için yaÅŸamı zindan etiÄŸini ve yüzlerce insanın ölümüne neden olduÄŸunu söyledi.

UNICEF Genel Direktörü Henrietta H. Fore,dün yayınladığı bildiride, Libyalı çocukların iç savaşın ateşi içinde kaldıklarını ve çok zor günler geçirdiklerini bildirdi.

2019’un başından beri Libya’nın batısında ve Trablus’taki saldırılardan dolayı binlerce çocuÄŸun durumunun vahim bir hal aldığını belirten UNICEF Genel Direktörü Henrietta H. Fore,hedefsiz saldırıların yüzlerce çocuk ve sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olduÄŸunu bildirdi.

Bu arada Almanya DışiÅŸleri Bakanı Heiko Maas, Bingazi’ye giderek Hafter ile 3 saatlik bir görüşme gerçekleÅŸtirdi. Maas, Halife Hafter’in ateÅŸkesi devam ettirmeye hazır olduÄŸunu ve Berlin Konferasına da katılmayı kabul ettiÄŸini söyledi.

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Libya’nın doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in mevcut ateÅŸkese uymayı sürdürmeye hazır olmasının iyi haber olduÄŸunu söyledi.

Nisan 2019’da Arabistan, Mısır ve BAE’nin desteÄŸindeki Hafter güçlerinin Libya’daki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni devirmek için Trablus’a baÅŸlattığı saldırılardan bu yana binlerce insan öldü ve yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.