UNİCEF’ten Yemen konusunda uyarı

  • 04 Kasım 2018
  • 1.440 kez görüntülendi.
UNİCEF’ten Yemen konusunda uyarı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu veya kısaca UNICEF, Yemen halkına yardım etmekten kaçınmanın ülkeyi kıtlığa sürükleyebileceği konusunda uyardı.

UNICEF’e göre, Yemen’in 29 milyon insanının dörtte üçünün gıda güvensizliği yok ve 1 milyon 800 bin Yemenli çocuk yetersiz beslenmeye maruz kalırken, ülkede beş yaşın altındaki 400.000 çocuk açlıktan ölme riski altında bulunuyor.

Rapora göre, bu 400.000 çocuğun yaklaşık yüzde 40’ı el’Hedide limanı ve çevresinde yaşıyor ve burası son aylarda Suudi rejimi ve koalisyonunun hedefinde ve saldırılara maruz kalmaktadır.

UNICEF’e göre, Suudi rejiminin liderliğindeki koalisyon güçlerinin saldırısına maruz kalanların çoğunun yaralarını sarmak için hastanelere gitme imkanları da bulunmuyor.

Bilindiği gibi mart 2015’ten beri Yemen’e yönelik açılan savaşta bu zamana kadar en az 14 bin Yemenli sivil ölürken onbinlercesi yaralandı, milyonlarcası da evini barkını terketmek zorunda kalırken Yemen kentleri ve altyapıları da yerle bir edildi. Bu arada saldırılarda özellikle hastane, içme suyu kaynaklarının vurulması da bulaşıcı hastalıkların ve ölümlerin artmasına neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.