UNRWA: Finans sıkıntısı nedeniyle 700 okulu kapatmak durumunda kalabiliriz

  • 01 Temmuz 2015
  • 1.081 kez görüntülendi.
UNRWA: Finans sıkıntısı nedeniyle 700 okulu kapatmak durumunda kalabiliriz

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), çalıştığı ülkelerde finans sıkıntısı nedeniyle 700 okulu kapatmak durumunda kalabileceğini duyurdu.

UNRWA’nın Gazze ofisi sözcüsü Adnan Ebu Hasane, yaşanan bütçe açığı nedeniyle önümüzdeki eğitim-öğretim döneminin başında çalışma alanları olan Gazze, Batı Yaka, Lübnan, Suriye ve Ürdün’de yaklaşık yarım milyon öğrenciye hizmet veren okulları kapatmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Ebu Hasane yaptığı açıklamada şimdiye kadar herhangi bir okulu kapatma konusunda herhangi bir kararlarının olmadığına, ancak bu yıl 101 milyon dolara ulaşan bütçe açığının, kendilerini yeni dönemde okulları açmamaya ve öğrencileri kabul etmemeye zorlayabileceğini ifade etti.

UNRWA yetkilisi, gereken yardımların yapılmaması durumunda Gazze’de 248 bin öğrencinin öğrenim gördüğü 252 okulu kapatmak zorunda kalabileceklerini hatırlattı.

UNRWA, Finans sıkıntısı nedeniyle 5 milyonu bulan Filistinli mülteciye yardım edemediğini belirtiyor.

Birleşmiş Milletlerin yayınladığı raporlara göre, Gazze’de 1.3 milyon, Batı Yaka’da 914 bin, Lübnan’da 447 bin, Ürdün’de 2.1 milyon ve Suriye’de 500 bin mülteci yaşıyor.

Bu rakamlar yardım almak için kaydını yaptıran Filistinlileri kapsıyor. Listelerde ismi geçmeyen yüz binlerce Filistinli mülteci daha bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.