Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde dün (12 Nisan Pazar) basında “Filistin Direnişine Destek Davası” olarak bilinen davanın duruşması yapıldı.

  • 13 Nisan 2015
  • 938 kez görüntülendi.
Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde dün (12 Nisan Pazar) basında “Filistin Direnişine Destek Davası” olarak bilinen davanın duruşması yapıldı.

Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde dün (12 Nisan Pazar) basında “Filistin Direnişine Destek Davası” olarak bilinen davanın duruşması yapıldı. Bugünkü duruşmada savcılığın üç tanığı dinlendi.

Mahkeme yargıcının 26 kişiden oluşan tanıkların geri kalanının dinlemesi için duruşmayı gelecek Pazar gününe ertelediği bildirildi.

Gözaltındakilerle ilgili soruşturmanın Batı Yaka ve Gazze Şeridi’ndeki silahlı faaliyetleri desteklemek suçlaması üzerinde yoğunlaştığı ifade edildi.

Bu arada, El-Kerame İnsan Hakları Örgütü, keyfi gözaltılarla ilgilenen Birleşmiş Milletler ekibine, Filistin Direnişine Destek Davası kapsamında 29 Ekim 2014’ten bu yana gözaltında tutulan mühendis Gassan Duar ile ilgili duyuruda bulunarak, 56 yaşındaki Duar’ın Filistin davasına destek için çalıştığını ve Siyonistlerin ihlallerine dikkat çeken kitaplar kaleme aldığını bildirdi.

Duar’ın gözaltına alındıktan sonra 15 gün süreyle avukatı ve ailesinden hiç kimseyle görüştürülmediğini belirten El-Kerame İnsan Hakları Örgütü, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin Duar’ı terörle mücadele yasasının 3’üncü maddesi uyarınca kamu düzenini bozmak, silahlı bir örgüte üye olmak ve örgüte insan kazandırmakla suçladığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.