Ürdün Halkı Doğalgazın Siyonist İşgal Rejiminden Alınmasını Protesto Etti…

  • 26 Aralık 2014
  • 777 kez görüntülendi.
Ürdün Halkı Doğalgazın Siyonist İşgal Rejiminden Alınmasını Protesto Etti…

Dünyaya petrol ve doğalgaz satan Arap dünyasının bir parçası durumundaki Ürdün’ün doğalgazı siyonist işgal rejiminden almasını protesto amacıyla bugün Cuma namazından sonra başkent Amman’da protesto gösterisi düzenlendi. Ürdün Haşimi Krallığı’nın işgal rejimiyle imzaladığı ve bu yılın sonundan önce uygulamaya geçirilmesi beklenen doğalgaz anlaşmasını Ürdünlüler öfkeyle ve tepkiyle karşıladılar.

Bugün Cuma namazı sonrasında el-Huseyni Camisi’nin önünde toplanan Ürdünlüler Amman’ın meydanlarından birine doğru sloganlarla yürüyüşe geçtiler. Ürdünlüler imzalanan anlaşmaya tepki amaçlı sloganlar attı ve iptalini istediler.

Gösterilere katılanlar işgalcinin Arap dünyasından çaldığı gazı Ürdün’e satmak istediğine dikkat çekerek yapılan anlaşmanın gerçekte bir doğalgaz değil utanç anlaşması olduğunu dile getirdiler. Katılımcılar işgalciyle ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla atılan her adımın Filistin davasına ihanet olduğunu vurguladılar.

Ürdün’ün böyle bir anlaşma imzalamasının, BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu ve görünüşte Filistin meselesine devletli çözüm formülü gibi lanse edilen karar tasarısını ABD ve İsrail’in yumuşak karşılamasını sağlama amacıyla verilmiş rüşvet olabileceği tahmin ediliyor. İşgal rejiminden karar tasarısına dayalı olarak herhangi bir taahhüt alınması garanti edilemezken, Ürdün ve Arap dünyası tarafı sadece diplomatik alanda yumuşak bir tavır gösterilmesini sağlamak amacıyla peşinen ciddi anlamda rüşvetler takdim ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.