Ürdün Kralı Abdullah Suriye lideri Esad’la telefonla görüştü

  • 04 Ekim 2021
  • 1.425 kez görüntülendi.
Ürdün Kralı Abdullah Suriye lideri Esad’la telefonla görüştü

Ürdün Kralı Abdullah, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, görüşmede iki “kardeş ülke” arasındaki ilişkileri geliştirmenin yollarının ele alındığını duyurdu.

Ürdün Sarayından yapılan açıklamada, yapılan telefon görüşmesinde “İki kardeş ülke arasındaki ilişkileri ve işbirliğini geliştirmenin yollarını görüştüler” denildi.

Ürdün geçen hafta Suriye ile ilişkileri normalleştirmeye karar verdiğini duyurarak iki ülke arasındaki ana sınır kapısı olan Nasib-Jaber’i Çarşamba gününden itibaren tamamen açıldığını, öte yandan Ürdün’ün devlet havayolu şirketi iç savaşın başlaması üzerine askıya aldığı Şam uçuşlarını Ekim ayından itibaren yeniden başlatacağını açıklamıştı. Geçidin yeniden açılmasının ardından geçidin iki tarafından  onlarca araç geçti. Bu girişim,  Amman ve Şam arasındaki ilişkilerin hızla normalleşmesi çerçevesinde Ürdün İçişleri Bakanlığı kararnamesine uyumlu bir şekilde gerçekleşti.

Ürdün Kralı Abdullah, telefon görüşmesinde Ürdün’ün Suriye’nin egemenliğini, istikrarını ve toprak bütünlüğünü koruma çabalarını desteklediğini söyledi.

Bu temas, Suriye’deki iç savaşın ardından yıllarca süren soğuk ilişkilerin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin açılmasının gölgesinde yapıldı.

Ürdün-Suriye ilişkileri 2011’de Suriye krizinin başlamasıyla düşüşe geçmişti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.