Ürdün, Siyonist İsrail’in El-Akabe Kenti Yakınlarında İnşa Etmekte Olduğu Havaalanına İtiraz Etti…

  • 20 Ocak 2015
  • 773 kez görüntülendi.
Ürdün, Siyonist İsrail’in El-Akabe Kenti Yakınlarında İnşa Etmekte Olduğu Havaalanına İtiraz Etti…

Ürdün, Uluslararası Havacılık Örgütü’ne başvuruda bulunarak, Siyonist işgal rejiminin ülkenin güneyindeki El-Akabe kenti yakınlarında yeni bir havaalanı inşa etme girişimini şikayet etti.

Ürdün Ulaştırma Bakanı Lina Şebib, Ürdün Millet Meclisi’nin bugünkü (20 Ocak Salı) oturumunda bir soru önergesine verdiği cevapta, Ürdün’ün itirazının iki tarafın tahkime başvurmasının ön adımı olduğunu söyledi.

Ürdünlü bakan, işgal rejiminin söz konusu havaalanının inşasını durdurmaması halinde Amman’ın Uluslararası Adalet Mahkemesi’ne başvurabileceğini ifade etti. Bakan Şebib, işgal rejiminin inşa etmekte olduğu havaalanının Ürdün’ün hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi.

Ürdünlü milletvekili Rula El-Hurub ise işgal rejiminin sınıra oldukça yakın bir bölgede inşa etmekte olduğu havaalanının Ürdün topraklarını ve egemenliğini ihlal ettiğini söyledi.

El-Hurub, söz konusu havaalanının pistinin Ürdün’e ait Kral Hüseyin Havaalanı’na sadece 350 metre uzaklıkta olduğunu ve iniş sırasında uçakların karışıklık yaşayabileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.